Данія з початку повномасштабної війни надала Україні близько $3 мільярдів допомоги

Данія з початку повномасштабної війни надала Україні близько $3 мільярдів допомоги

Укрінформ
Загальний обсяг військової допомоги, наданої Данією Україні з початку війни, становить близько 3 мільярдів доларів.

Як передає Укрінформ із посиланням на Міністерство економіки України, про це повідомила заступник міністра економіки Надія Бігун під час зустрічі з данською делегацією на чолі з міністром у справах міжнародного розвитку та глобальної кліматичної політики Данії Деном Йоргенсеном.

«Ми цінуємо зусилля Данії щодо підтримки нашої країни в опорі повномасштабному вторгненню рф. Загальний обсяг військової допомоги, наданої Данією з початку війни, становить близько $3 млрд. Завдяки міжнародній підтримці Україні вдалося зберегти відносну макроекономічну стабільність», - сказала Бігун.

У Мінекономіки наголосили, що Україна зацікавлена у поглибленні бізнес-партнерства з Данією для швидкого відновлення та економічного розвитку. Під час зустрічі, яка відбулася 12 січня, сторони обговорили програми підтримки приватного бізнесу і соціального сектору України, а також механізми залучення інвестицій у відбудову країни.

Також учасники зустрічі обговорили питання гуманітарного розмінування.

Українська сторона запросила данський бізнес брати активну участь у реалізації проєктів в Україні та інвестувати у відновлення країни.

Читайте також: Данія надасть $21 мільйон для відбудови Миколаєва

Як повідомлялося, прем’єр-міністр Данії Метте Фредеріксен 14 грудня представив парламенту новий пакет підтримки України на суму 1 мільярд євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-