Загроза ударів по українській енергетиці нікуди не зникла - Галущенко

Загроза ударів по українській енергетиці нікуди не зникла - Галущенко

Укрінформ
Енергетика України потерпає від ворожих ударів кожного дня. Загроза масованих атак, на жаль, нікуди не зникла.

Про це під час поїздки до Запоріжжя сказав міністр енергетики України Герман Галущенко, передає кореспондент Укрінформу.

“Сьогодні ми працюємо в Запоріжжі, де насправді складна ситуація. Прифронтовий регіон, і дуже важливо забезпечити виконання тих завдань, які стоять перед нами з точки зору забезпечення споживачів безперебійним постачанням електроенергії”, - сказав міністр.

Читайте також: Енергетики вже відновили 2 гігавати потужностей, пошкоджених минулої зими - Галущенко

За його словами, зараз труднощів побільшало і через складні погодні умови. Саме тому важлива оперативність та швидкість відновлення.

“Друге питання - це захист, як з точки зору магістральних, так і локальних ліній. Безумовно, одним з ключових питань є загроза масованих ударів по енергетиці, вона нікуди не зникла. Дуже важливо, аби ми не розслаблялися, розуміли, що такий ризик існує. Енергетика потерпає кожен день від ударів, це стосується, перш за все, прифронтових територій”, - сказав Галущенко.

Він додав, що система зараз працює стабільно. Першочергове питання - це питання посилення системи ППО.

“Найкращий захист енергосистеми - це підсилення системи ППО”, - заважив міністр.

Щодо ситуації в Запорізькій області, то внаслідок руйнувань на підконтрольній Україні території 63 населених пункти не забезпечені електропостачанням.

Читайте також: Росіяни живуть ілюзією контролю ситуації на ЗАЕС - Галущенко

Як пояснив начальник Запорізької ОВА Юрій Малашко, мова йде про близько 6 тис. осіб.

“Працюємо над питанням, аби фахівці швидше відновили енергопостачання. Розуміємо, що це населені пункти, які знаходяться на лінії фронту”, - пояснив він.

Також керівник області додав, що в регіоні особлива увага приділяється облаштуванню першого рівня захисту енергетичних об'єктів, зокрема створено антидроновий захист.

ЗАЕС є найбільшою в Європі атомною станцією. Загарбники захопили територію станції на початку березня 2022 року. Наразі станція використовується загарбниками як військовий обʼєкт. Її територія замінована, в машинних залах зберігається зброя. Крім того, з території станції ведуться обстріли протилежного берега колишнього Каховського водосховища - Нікопольщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-