Нафта дорожчає після обвалу цін напередодні

Нафта дорожчає після обвалу цін напередодні

Укрінформ
Ціни на нафту слабко піднімаються у вівторок, 9 січня, після максимального з листопада обвалу за підсумками попередньої сесії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr.

Ціна березневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $76,3 за барель, що на $0,18 (0,24%) вище за показник на закриття попередньої сесії. У понеділок ціна на ці контракти впала на $2,64 (3,4%), до $76,12 за барель.

Котирування ф'ючерсів на нафту WTI на лютий на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) підвищилися на $0,05 (0,07%) і становили $70,82 за барель. За підсумками минулої сесії вони здешевшали на $3,04 (4,1%), до $70,77 за барель.

Падіння цін на нафту в понеділок аналітики пояснюють новиною, що Саудівська Аравія в лютому знизить ціни на всі сорти нафти для всіх регіонів. Зокрема ціни для азійських покупців буде зменшено на $2 за барель, і в результаті Arab Light – основний сорт нафти, що постачається в Азію, – коштуватиме на $1,5 більше, ніж кошик нафти Омана і Дубая. Це мінімальний спред із листопада 2021 року.

«Коли провідний виробник нафти на кшталт Саудівської Аравії пропонує знижки, це або говорить про побоювання з приводу послаблення попиту, або є спробою завадити іншим країнам, включаючи США, відібрати частку ринку, – написав старший інвестиційний аналітик XM Маріос Хаджикиріакос. – У будь-якому разі це ведмежий сигнал для енергетичного ринку».

Читайте також: У Нідерландах через мороз поновили видобуток на найбільшому в Європі газовому родовищі

Певну підтримку нафтовим котируванням надає припинення видобутку на найбільшому в Лівії родовищі Аш-Шарара. У результаті видобуток у Лівії скоротився до 981 тис. барелів на добу (б/д) минулої п'ятниці з приблизно 1,2 млн б/д, зазначають аналітики ING.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-