Японія передасть Україні партію енергообладнання

Японія передасть Україні партію енергообладнання

Фото
Укрінформ
Японія передасть Україні сім високовольтних автотрансформаторів та п'ять газових турбін.

Про це повідомляє Міненерго за результатами зустрічі міністра Германа Галущенка з міністеркою закордонних справ Японії Йоко Камікавою, передає Укрінформ.

Зустріч міністра енергетики Германа Галущенка з міністеркою закордонних справ Японії Йоко Камікавою/Фото: Руслан Канюка, Укрінформ

"За тісної координації Міненерго уряд Японії передасть Україні сім високовольтних автотрансформаторів та п’ять газових турбін. Зокрема, автотрансформатори були закуплені за кошти ЄБРР, а завдяки зусиллям Японії та Програми розвитку ООН України (UNDP) це великогабаритне енергетичне обладнання буде доправлене в Україну. Газові турбіни, придбані Японією, Україна отримає за посередництва та значного сприяння UNDP та Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA)", - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що надане Японією обладнання дасть змогу забезпечити безперебійне енергопостачання понад 6 мільйонам українців, зокрема у районах, що постраждали від прицільних російських атак на об’єкти енергетичної інфраструктури. Встановлення автотрансформаторів, обладнання, яке ворог руйнував чи не найчастіше, посилює стійкість енергосистеми, а газові турбіни відповідають пріоритетам України у децентралізації енергосистеми.

Читайте також: Японія надасть Україні технологію із виробництва біопалива - Kyodo

"Ми плануємо найближчим часом оголосити про надання ще двох додаткових автотрансформаторів через UNDP для ефективної та безперебійної роботи електромережі", – сказала Камікава під час зустрічі.

Галущенко подякував японській стороні за надану підтримку та готовність і надалі допомагати Україні. Він також відзначив участь Японії у роботі груп з реалізації Формули миру, зокрема її першого пункту – ядерна і радіаційна безпека.

Зазначається, що уряд Японії та UNDP вже надали 1200 генераторів і 1000 блоків живлення державним установам і аварійно-рятувальним службам України.

Читайте також: Посол Японії: Наша підтримка України буде непохитною і в новому році

Як повідомлялося, на початку жовтня 2023 року Програма розвитку ООН та Японія придбали і передали два високовольтні автотрансформатори для потреб НЕК "Укренерго".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-