Укрексімбанк та європейські партнери профінансували комунальні проєкти для Луцька

Укрексімбанк та європейські партнери профінансували комунальні проєкти для Луцька

Укрінформ
Державний Укрексімбанк надав фінансування Луцькій міській раді на реконструкцію очисних споруд, каналізаційного колектора та впровадження сучасних технологій водоочищення.

Про це Укрінформу повідомили в пресслужбі Укрексімбанку.

Сума угоди становить 10 млн євро терміном на 5 років. До співфінансування долучилися також Європейський інвестиційний банк і Європейський банк реконструкції та розвитку.

В Укрексімбанку підкреслили, що це найбільше внутрішнє запозичення, залучене муніципалітетами від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

«Фінансового ресурсу, який є у громад, недостатньо для того, щоб забезпечити всі потреби для відновлення і модернізації критичної інфраструктури, яка потрібна вже сьогодні, тому що від цього залежить готовність українців повернутися додому, і, відповідно, як скоро почнеться перезапуск економічної активності у громаді”, - вважає член правління Укрексімбанку Михайло Медко.

За його словами, залучення коштів у банків та міжнародних фінансових організацій вже неодноразово підтверджувало свою ефективність.

“У нас є реалізовані цього року проєкти як з великими, так і з малими громадами, але це перша угода, що фінансується одночасно з ЄІБ та спільно Банком і ЄБРР», — прокоментував Медко.

Міський голова Луцька Ігор Поліщук відмітив важливість такої співпраці у важливих для громади проєктах.

“Навіть під час війни, ми продовжуємо реалізовувати проєкти, які впливають на життя людей та задовольняють їх комунальні і побутові потреби. Зношена мережа та старе обладнання залишається багаторічною та нагальною проблемою, мабуть, для більшості громад України. Втім, я дуже радий, що ми рухаємося вперед та поступово відновлюємо і модернізуємо нашу інфраструктуру», - зазначив Поліщук.

У місцевому КП «Луцькводоканал» запевняють, що реалізація профінансованих проєктів покращить якість питної води, що постачається населенню до європейських стандартів та зменшить забруднення басейну річки Стир.

Читайте також: Укрексімбанк створить фінансову навчальну платформу для представників громад

Як повідомлялося, у червні 2023 року АТ «Укрексімбанк» і Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) підписали кредитну угоду на суму 50 мільйонів євро з метою забезпечення безперервного доступу до фінансування для підприємств та муніципалітетів, які постраждали від війни.

Фото: пресслужба Укрексімбанку

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-