Про конкретні цифри стосовно дофінансування мобілізації ще зарано говорити - Марченко

Про конкретні цифри стосовно дофінансування мобілізації ще зарано говорити - Марченко

Укрінформ
Міністерство фінансів очікує на пропозиції від Міністерства оборони та Генерального штабу щодо покриття витрат на додаткову мобілізацію.

Про це сказав міністр фінансів Сергій Марченко під час Business Breakfast з редакцією Forbes, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я б не забігав наперед і дав би можливість Генеральному штабу разом з Міноборони знайти підходи в цьому питанні й запропонувати рішення - як вони бачать оптимізацію чинних видатків. Ми виснажили наш внутрішній потенціал щодо військових потреб, і штучно збільшити на якусь кількість мільярдів гривень не вийде", - сказав Марченко.

Він зазначив, якщо міністерству доведеться шукати додаткові кошти, то Мінфін має точно розуміти їх масштаби та конкретні терміни.

Читайте також: Якщо війну заморозити, новий конфлікт почнеться через 6-8 років - боєць ЗСУ

"Мені, як міністру фінансів, потрібна повна картина, і лише тоді можна говорити про забезпечення цих потреб. Я не виключаю, що нам доведеться шукати можливості внутрішніх додаткових джерел фінансування. Але поки зарано говорити про цифри, адже поки незрозумілі потреби з боку відповідальних структур", - сказав Марченко.

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський на своїй підсумковій пресконференції 19 грудня розповів про пропозицію Генштабу ЗСУ мобілізувати додатково 450-500 тисяч осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-