На кордоні України та Польщі в чергах стоять понад 4 тисячі автівок

На кордоні України та Польщі в чергах стоять понад 4 тисячі автівок

Укрінформ
На кордоні України та Польщі в чергах стоять понад 4 тисячі автівок.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" сказав речник Держприкордонслужби Андрій Демченко, передає Укрінформ.

"На ранок ми маємо заблокованими 4 напрямки, це кордони на пунктах пропуску Рава Руська, Краківець, Ягодин та Шегіні. За інформацією польських прикордонників, на кордоні з Україною в чергах перебувають понад 4 тис. автівок, вантажних та транспортних засобів станом на ранок, які очікують перетину кордону в напрямку України", - сказав Демченко.

Він додав, що рух для легкових автівок та автобусів не блокується, блокується рух тільки для вантажних транспортних засобів, як і зазначали учасники акції блокування руху. Зараз кордон перетинають близько 120-150 вантажівок за добу в обох напрямках.

Окрім цього, за його словами, зросла кількість українців, які перетинають кордон напередодні свят.

Так, за минулу добу понад 120 тис. осіб та легкових автівок перетнули кордон України на вʼїзд і виїзд.

Читайте також: Україна і Польща узгодили план дій для розблокування кордону

Як повідомлялося, 6 листопада польські перевізники розпочали блокаду руху вантажівок поблизу трьох найбільших пунктів пропуску на кордоні з Україною: "Корчова – Краківець", "Гребенне - Рава-Руська", "Дорогуськ – Ягодин".

Серед основних вимог – повернення практики дозволів для українських перевізників, скасованої угодою з Євросоюзом до 30 червня 2024 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-