Україна і Польща узгодили план дій для розблокування кордону

Україна і Польща узгодили план дій для розблокування кордону

Фото
Укрінформ
Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України і міністерство інфраструктури Польщі узгодили план дій для розблокування кордону.

Про це повідомляє у Фейсбуці пресслужба Мінвідновлення за підсумками зустрічі заступників міністра Сергія Деркача та Юрія Васькова із новопризначеним заступником міністра інфраструктури Польщі Павелом Ганцажем, передає Укрінформ.

Наголошується, що сьогоднішня зустріч стала продовженням домовленостей на рівні віцепрем’єр-міністра з відновлення – міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Кубракова з міністром інфраструктури Польщі Даріушем Климчаком 20 грудня.

«Ключовий результат зустрічі – погодження спільних позицій для розблокування кордону. Сторони досягли порозуміння щодо компромісних рішень та їхньої реалізації», - йдеться в повідомленні.

Наступним етапом стануть перемовини на рівні польського міністерства та протестувальників.

У Мінвідновлення підкреслюють, що питання змін до поточної Угоди про лібералізацію вантажних перевезень не обговорюється.

Як повідомлялося, 6 листопада польські перевізники розпочали блокаду руху вантажівок поблизу трьох найбільших пунктів пропуску на кордоні з Україною: "Корчова – Краківець", "Гребенне - Рава-Руська", "Дорогуськ – Ягодин".

Читайте також: Бажання вирішити проблемні питання між Україною і Польщею є з обох сторін - Кулеба

Серед основних вимог – повернення практики дозволів для українських перевізників, скасованої угодою з Євросоюзом до 30 червня 2024 року.

Станом на ранок 22 грудня, у чергах на кордоні з Польщею на вʼїзд до України очікують близько 3900 вантажівок, 1700 з них - у пункті пропуску "Ягодин".

Фото: Мінвідновлення, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-