Громади отримають додаткову дотацію в 1,3 мільярда

Громади отримають додаткову дотацію в 1,3 мільярда

Укрінформ
Кабінет Міністрів виділив додаткову дотацію громадам у розмірі 1,3 млрд грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінфіну.

"Сьогодні, 22 грудня, на засіданні Уряду затверджено розподіл обсягу додаткової дотації з державного бюджету 235 місцевим бюджетам на здійснення повноважень органів місцевого самоврядування за ІV квартал 2023 року у розмірі понад 1,3 млрд грн", - йдеться в повідомленні.

У міністерстві інформують, що 1,14 млрд грн спрямовано для компенсації 43 місцевим громадам, які зазнали негативного впливу у зв’язку з повномасштабною збройною агресією РФ, а 175 млн грн спрямовано для компенсації 192 місцевим бюджетам недонадходження ПДФО (не враховуючи військовий ПДФО) у порівнянні з минулим роком для забезпечення видатків територіальних громад.

Читайте також: Кабмін виділив ще ₴1,3 мільярда на гранти за програмами «єРобота»

З урахуванням цього розподілу у 2023 році органи місцевого самоврядування отримали 17,2 млрд грн додаткової дотації для виконання своїх повноважень.

Як повідомлялось, Кабінет Міністрів затвердив компенсацію громадам, які мали вагому частку "військового" податку на доходи фізосіб (ПДФО). Водночас усі місцеві громади, які в жовтні - листопаді 2023 року зазнали зменшення доходів (не враховуючи "військовий" ПДФО), отримають також фінансову компенсацію. Розмір компенсації буде таким, що їхні доходи стануть еквівалентними тим, що були за аналогічний період минулого року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-