Уряд готує зміни умов бронювання працівників - ЄБА

Уряд готує зміни умов бронювання працівників - ЄБА

Укрінформ
Кабінет Міністрів готує оновлену процедуру бронювання працівників, яка увійде до пакетних змін щодо мобілізації в Україні.

Про це за результатами зустрічі із заступником міністра економіки Ігорем Фоменком повідомила Європейська Бізнес Асоціація, передає Укрінформ.

«У Міноборони готуються пакетні зміни і одна з пропозицій – оновлена процедура бронювання. Наразі вона ще не узгоджена та формується… Ідея в тому, щоб змінити підходи до бронювання – зробити їх більш зрозумілими та прозорими», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, учасники зустрічі обговорили запровадження електронної процедури бронювання, яка вже напрацьована та направлена на погодження. Очікується, що це буде експериментальний проєкт (ймовірним терміном запровадження – на два роки), який діятиме паралельно із паперовим бронюванням.

Планується також обмежити кількість заброньованих працівників до 50% військовозобов’язаних. При цьому на місяць бронюватимуться ті співробітники, у кого є неточності в даних, на 6 місяців – решта. Працівник, який не стоїть на військовому обліку, не підлягатиме бронюванню.

Читайте також: Кабмін розширив перелік професій для бронювання військовозобов'язаних

Крім того, планується залишити без змін вимогу щодо погодження бронювань як з Міністерством економіки, так і з Генштабом. Водночас Мінекономіки не підтримує пропозицію Міноборони щодо погодження списків військовозобов’язаних у Територіальних центрах комплектації.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський під час підсумкової пресконференції заявив, що військові запропонували йому на Ставці Верховного головнокомандувача додатково мобілізувати 450-500 тисяч людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-