У США можуть ухвалити допомогу Україні у будь-який день після 9 січня - Кулеба

У США можуть ухвалити допомогу Україні у будь-який день після 9 січня - Кулеба

Укрінформ
Конгрес США може ухвалити допомогу Україні в будь-який день після 9 січня, коли Палата представників повернеться до роботи після канікул.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на заході NV “Україна та світ попереду 2024”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“8-го числа (січня - ред.) виходить з канікул Сенат, 9 січня виходить Палата представників, і без перебільшення в будь-який наступний день може бути ухвалене рішення”, – сказав міністр.

За його словами, демократи і республіканці у Конгресі перестали вести гострі дискусії щодо допомоги України, нині існує загальний політичний консенсус: “Про Україну, Ізраїль, Тайвань не сперечаємось, треба підтримувати, але треба вирішити питання кордону”.

Глава української дипломатії додав, що обидві команди – і республіканська, і демократична – будуть вести переговори з питання кордону США попри те, що американські законодавці на канікулах.

“Спілкування відбуватиметься, і прогрес у цих переговорах є”, – підсумував Кулеба.

Читайте також: Конгресмен США вважає, що допомогу Україні погодять в середині січня

Як повідомляв Укрінформ, Білий дім і Конгрес США намагаються досягти домовленості, яка передбачатиме надання військової допомоги двом союзникам Штатів, зокрема Україні, і водночас запобігання нелегальній імміграції через американо-мексиканський кордон.

20 грудня лідери обох партій оголосили, що Сенат не голосуватиме за пакет щодо надання додаткової допомоги Україні та зміцнення безпеки американського кордону до початку наступного року попри те, що переговірники від демократів та республіканців продовжують свою роботу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-