Потрібен закон про єдиний орган для перевірок: Зеленський прокоментував тиск на бізнес

Потрібен закон про єдиний орган для перевірок: Зеленський прокоментував тиск на бізнес

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський вважає, що питання з тиском на бізнес з боку правоохоронних органів вирішиться тоді, коли буде ухвалений відповідний законопроєкт, а саме про перезапуск Бюро економічної безпеки (БЕБ).

Про це він сказав на підсумковій пресконференції, повідомляє Укрінформ.

"Питання це (про тиск на бізнес - ред.) вирішиться тоді, коли буде ухвалено відповідний закон (про перезавантаження БЕБ - ред.)... Ви знаєте, що довгий час не було жодних перевірок, але була вимога Міжнародного валютного фонду - і всі перевірки було повернуто. Ми з цим нічого не могли зробити, тому я запропонував альтернативу - давайте зробимо один орган, який пов'язаний з економікою, і щоб цей орган чи його представники могли спілкуватися з бізнесом. Я знаю, що відповідний закон мав бути зареєстрований у Верховній Раді, у будь-якому випадку я перевірю, чому він досі не проголосований", - підкреслив Зеленський.

Читайте також: В Україні 65% підприємців зазнали протягом року тиску силовиківекономіст

Як повідомлялося, уряд готує законопроєкт, відповідно до якого Бюро економічної безпеки стане єдиним органом, який займатиметься економічними злочинами в Україні. За словами Прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, БЕБ має бути прозорим, зрозумілим для бізнесу правоохоронним органом. Уряд спільно з бізнесом пропрацьовували ідеї перетворення бюро на справедливий бізнесорієнтований правоохоронний орган.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-