Українським морським коридором вже експортували понад 10 мільйонів тонн вантажів - Кубраков

Українським морським коридором вже експортували понад 10 мільйонів тонн вантажів - Кубраков

Укрінформ
Тимчасовим українським морським коридором вже експортовано понад 10 млн т вантажів.

Про це сказав віцепрем'єр-міністр - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу міністерства у Телеграмі.

"Експорт 10 мільйонів тонн вантажів – результат роботи Українського коридору Чорним морем. 302 судна експортували продукцію українських аграріїв та інші вантажі до 24 країн світу", - заявив Кубраков.

Він зазначив, що за 4 місяці роботи коридору було розширено номенклатуру вантажів, які Україна експортує морем. При цьому істотно збільшився обсяг агропродукції: з 278 тис. т у перший місяць до майже 5 млн т зараз.

Віцепрем'єр наголосив, що, попри систематичні атаки Росії на портову інфраструктуру тимчасовий український морський коридор працює. Від моменту запуску порти Одещини прийняли 337 нових суден під завантаження, ще 79 - готуються прийняти найближчим часом.

Читайте також: Українські порти цьогоріч збільшили обробку вантажів на 15,8%

Як повідомляв Укрінформ, Україна 10 серпня оголосила нові тимчасові маршрути для торговельних суден, що йдуть до/з чорноморських морських портів України. Ці маршрути насамперед використовувалися для виходу цивільних суден, що перебувають в українських портах Чорноморськ, Одеса та Південний ще з початку повномасштабного вторгнення Росії 24 лютого 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-