Дві ТЕЦ припинили видачу електроенергії - українців закликають до економії

Дві ТЕЦ припинили видачу електроенергії - українців закликають до економії

Оновлено
Укрінформ
Станом на ранок 14 грудня в аварійний ремонт пішло 3 енергоблоки на теплоелектростанціях, також припинили видачу електроенергії дві ТЕЦ у південному та західному регіонах. НЕК "Укренерго" закликає українців ощадливо споживати електроенергію.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба компанії у Фейсбуці.

"На сході вчергове обстріляна одна з теплоелектростанцій, є пошкодження обладнання. Через пошкодження обстрілами та негодою електромереж обленерго припинили видачу електроенергії дві ТЕЦ у південному та західному регіонах. Також три енергоблоки на ТЕС в різних регіонах вийшли в аварійний ремонт", - йдеться у повідомленні.

В Укренерго закликають українців ощадливо користуватися електрикою.

Читайте також: Азербайджан відправив Україні третю партію енергетичної допомоги

"Водночас, ліміти споживання не запроваджувались, графіки відключень не вводилися та не прогнозуються", - зауважили у компанії.

Експорту електроенергії 14 грудня немає. Імпорт запланований у денні години зі Словаччини, Румунії та Молдови загальним обсягом 3 429 МВт-год.

Станом на ранок 14 грудня в Україні через бойові дії, негоду та технічні причини знеструмлені 679 населених пунктів.

"Через снігопади, обледеніння та поривчастий вітер знеструмлені споживачі на Донеччині, Дніпропетровщині, у Харківській і Кіровоградській областях. Також 454 населених пункти без світла через бойові дії і технологічні порушення. Запровадження графіків відключень побутових споживачів не передбачається", - йдеться у повідомленні Міненерго.

Повідомляється, що у Києві енергетики заживили всіх споживачів, які залишилися без світла через ракетну атаку в ніч на 13 грудня.

На Донеччині через негоду без електропостачання залишилося 147 населених пунктів. Протягом доби заживлено 42 населених пункти. Всього з урахуванням бойових дій залишається без світла 295 населених пунктів.

На Харківщині без світла внаслідок негоди залишилося 25 населених пунктів, через бойові дії – 16,2 тисячі споживачів. Підключено протягом доби 924 абоненти. Триває огляд пошкоджень внаслідок нових обстрілів у трьох громадах області.

У Запорізькій області через технічні причини станом на 9:00 годину знеструмлено 16 населених пунктів. Енергетики заживили 21 тисячу клієнтів. Без електроенергії залишається 79 населених пунктів

У Херсоні через обстріли знеструмлено 33,7 тисячі споживачів. В області залишаються без світла 53 населених пункти.

Внаслідок бойових дій залишаються без світла також 57 населених пунктів на Сумщині, 19 - на Чернігівщині. Через негоду без електропостачання 38 населених пунктів на Дніпропетровщині, 4 - у Кіровоградській області.

Через технічні причини залишилися без електроенергії 14 населених пунктів на Київщині, 10 - на Миколаївщині, 3 - на Сумщині, а також 3,5 тисячі абонентів в Одеській області.

На Хмельниччині під час проведення земляних робіт сторонніми особами пошкоджено газопровід середнього тиску. Внаслідок пошкодження відсутнє

газопостачання у 70 споживачів с. Лисогірка.

Читайте також: Кудрицький назвав кроки, які можуть посилити стійкість енергосистеми взимку

Як повідомлялося, 13 грудня по одному енергоблоку теплоелектростанції та теплоелектроцентралі вийшло у ремонт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-