Кудрицький назвав кроки, які можуть посилити стійкість енергосистеми взимку

Кудрицький назвав кроки, які можуть посилити стійкість енергосистеми взимку

Укрінформ
Для посилення стійкості української енергосистеми цієї зими треба вивести з ремонтів якомога більше енергоблоків електростанцій та збільшити обсяги комерційного електрики.

Про це заявив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький під час конференції Ukrainian Energy Security Dialogue, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми можемо сфокусувати свої зусилля на тому, щоб вивести якомога більше енергоблоків з ремонту, щоб принаймні частину зими мати збільшені обсяги генерації в енергосистемі. Друге, що ми повинні зробити - нарешті замінити аварійну допомогу на звичайний комерційний імпорт", - сказав Кудрицький.

Читайте також: Укренерго отримає від Німеччини €24,5 мільйона для зміцнення енергосистеми

Він наголосив, що питання збільшення імпорту електроенергії є регуляторним. Укренерго наразі забезпечило можливість імпорту 1,7 ГВт, однак навіть у пікові години ця потужність використовується приблизно на третину.

Кудрицький пов'язує таку ситуацію із невідповідністю регулювання на українському ринку електроенергії із регулюванням на європейському ринку. "У нас у досить великій кількості годин ціна тримається нижче, ніж європейські ціни, при тому що в цей момент може бути серйозний дефіцит потужності", - сказав він.

Читайте також: Укренерго на 95% відновило функціональність високовольтних підстанцій

Очільник Укренерго також наголосив, що у перспективі Україна має зосередитися на залученні інвестицій у будівництво нових генеруючих потужностей.

Як повідомлялося, 28 листопада Європейська мережа операторів системи передачі електроенергії збільшила технічну можливість для імпорту електроенергії Україною та Молдовою на 500 МВт - до 1700 МВт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-