В оновленій програмі співпраці з МВФ закладений курс у 41 гривню за долар – Гетманцев

В оновленій програмі співпраці з МВФ закладений курс у 41 гривню за долар – Гетманцев

Укрінформ
Розрахунковий середньорічний курс на 2024 рік, закладений в оновлену програму співпраці з Міжнародним валютним фондом у межах Механізму розширеного фінансування (EFF), становить 41 грн/дол.

Як передає Укрінформ, про це повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев у Телеграмі.

"Питання, яке споконвіку хвилює економічну спільноту, коли з’являється оновлений Меморандум з МВФ: а що там з курсом?Нагадаю, МВФ ніколи не надає прогноз обмінного курсу. Але у своїх розрахунках все рівно має відштовхуватись від певного прогнозу. І шляхом розв’язання нехитрого математичного рівняння можна вирахувати цей прогноз. Є певна невелика похибка через округлення, але для «звіряння часів», то не суттєво. Отже, розрахунковий середньорічний курс на 2024, закладений в оновлену програму EFF, складає 41 грн/дол. Тут без сенсацій", - написав Гетманцев.

Він нагадав, що прогнозний курс, закладений урядом в бюджет-2024, складає 40,7 грн/дол.

"Яким буде фактичний курс, зможемо звіритись через рік", - додав Гетманцев.

Читайте також: Через блокування на кордоні з Польщею експорт знизився на 40% - Гетманцев

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок, 11 грудня, Виконавча рада МВФ затвердила другий перегляд програми EFF для України. Це відкриває шлях до отримання чергового траншу в розмірі 900 млн доларів Україною.

Чотирирічна програма у межах Механізму розширеного фінансування (EFF) для України була затверджена 31 березня 2023 року. Передбачається, що Україна отримає фінансування на загальну суму 15,6 млрд дол. США. Міжнародний валютний фонд розпочне третій перегляд програми у межах Механізму розширеного фінансування (EFF) навесні 2024 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-