Укренерго третій день поспіль залучає аварійну допомогу з Європи

Укренерго третій день поспіль залучає аварійну допомогу з Європи

Укрінформ
Укренерго третій день поспіль залучає аварійну допомогу від європейських операторів системи передачі електроенергії для покриття дефіциту в енергосистемі.

Про це компанія повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Сьогодні, 9 грудня, диспетчерський центр «Укренерго» змушений знову залучити аварійну допомогу від операторів системи передачі електроенергії Румунії та Польщі з 12:00 до 19:00 потужністю 300 МВт», – ідеться у повідомленні.

Як пояснили в компанії, цей екстренний захід застосований для компенсації дефіциту в енергосистемі, головною причиною виникнення якого є недостатність генерувальних потужностей.

Так, протягом доби один енергоблок на тепловій електростанції вийшов в аварійний ремонт, ще один – у плановий. Триває відновлення кількох блоків у прифронтовому регіоні після ударів ворожої артилерії, в інших регіонах – після масованих ракетних атак РФ минулої зими.

Ускладнює ситуацію також високий рівень споживання електроенергії.

«На цей фактор може вплинути кожен з нас. Будь ласка, споживайте ощадливо», – наголосили в Укренерго.

Читайте також: В Україні через негоду та бойові дії знеструмлені 504 населених пунктів

Як повідомляв Укрінформ, 7 грудня для збалансування енергосистеми Укренерго залучало аварійну допомогу зі Словаччини, Польщі та Румунії.

8 грудня компанія вимушена була знову залучити аварійну допомогу з європейської енергосистеми – від операторів Румунії та Польщі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-