Міжнародна морська організація відправить до України місію для підтримки вільного судноплавства

Міжнародна морська організація відправить до України місію для підтримки вільного судноплавства

Укрінформ
Міжнародна морська організація (IМО) за підтримки інших агенцій ООН направить місію для виявлення потреб України у реалізації права на вільне судноплавство.

Як передає Укрінформ, про це повідомив віцепрем’єр-міністр з відновлення України - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков у Фейсбуці.

«Таке рішення лягло в основу прийнятої Асамблеєю IМО резолюції «Вплив російського збройного вторгнення в Україну на міжнародне судноплавство». Результати роботи місії будуть сформовані в довготривалий проєкт технічної допомоги Україні», - повідомив Кубраков.

За його словами, це рішення, а також необрання Росії до Ради ІМО на 2023 - 2024 роки, свідчить про захист права міжнародної морської спільноти на вільне судноплавства кожної країни.

Читайте також: Зеленський: У Міжнародній морській організації підтримали наші зусилля у Чорному морі

Асамблея також схвально відзначила зусилля України з розблокування вільного судноплавства у Чорному морі та створення українського коридору для цивільних суден.

Як повідомляв Укрінформ, Україна 10 серпня оголосила нові тимчасові маршрути для торговельних суден, що йдуть до/з чорноморських морських портів України. До початку грудня цим коридором перевезено вже майже 7,5 млн т вантажів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-