Шмигаль пояснив, чому аварійна допомога з Європи не завжди є гарантованим заходом

Шмигаль пояснив, чому аварійна допомога з Європи не завжди є гарантованим заходом

Укрінформ
Залучення з Європи аварійної допомоги для покриття дефіциту в енергосистемі є екстреним заходом, і не завжди гарантованим.

На цьому Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль наголосив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Як зауважив глава уряду, зниження температури, аварійні ремонти й обмежена робота сонячних електростанцій через хмарну погоду призвели до того, що в енергосистемі країни на цей час спостерігається дефіцит потужності.

"Укренерго" змушене залучати аварійну допомогу з Європи. Це екстрений захід, і не завжди гарантований. Тому зараз уряд та енергетики закликають всіх і кожного зменшити споживання електроенергії. Особливо з 9 до 19", – зазначив прем'єр.

Шмигаль нагадав про необхідність уникати одночасного ввімкнення потужних електроприладів, переносити прання на нічні години й вимикати світло у приміщеннях, де нікого немає.

Торговельним центрам, магазинам і ресторанам рекомендується зменшити інтенсивність освітлення вивісок і вітрин, підприємствам – переглянути свій виробничий процес з точки зору енергоефективності.

"Все це дозволить уникнути запровадження графіків відключень. Відповідальне споживання електроенергії кожного з нас – це світло для всіх", – підкреслив глава уряду.

Шмигаль наголосив, що ремонтні бригади й енергетики виконують відновлювальні роботи цілодобово.

Читайте також: В Україні через бойові дії та технічні причини знеструмлені 408 населених пунктів

"Залучаємо допомогу партнерів, аби посилювати генерацію. Разом подолаємо всі виклики", – додав він.

Як повідомляв Укрінформ, уранці 7 грудня споживання електроенергії перевищило прогнозований рівень. Для покриття дефіциту в енергосистемі Укренерго змушене було з 11:00 до 19:00 залучити аварійну допомогу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-