Укренерго відновило частину обладнання на підстанції у центрі України

Укренерго відновило частину обладнання на підстанції у центрі України

Укрінформ
НЕК "Укренерго" відновила частину обладнання на підстанції у центрі України та повернула в роботу після ремонту лінію електропередачі на півдні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба компанії у Фейсбуці.

"Сьогодні в південному регіоні повернута в роботу після планового ремонту, який через бойові дії перетворився на аварійний, повітряна лінія 330 кВ. У центральному регіоні відновлено частину обладнання на підстанції. Це підвищило надійність передачі електроенергії магістральними мережами по одній з областей", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в одному з прифронтових районів енергетики виявили пошкодження 10 опор та розкрадання проводу на повітряній лінії 330 кВ, яка знаходилась в аварійному ремонті через пошкодження при бойових діях. Про факт крадіжки Укренерго повідомило в поліцію.

На півдні через пошкодження при бойових діях відключилась повітряна лінія 330 кВ. Аварійно-відновлювальні роботи почнуться після отримання дозволу від військових.

Укренерго також повідомляє, що диспетчерський центр поки що не прогнозує протягом доби дефіциту в енергосистемі. Однак через похолодання вечірній максимум споживання 5 грудня зріс на 1,8% порівняно із 4 грудня.

Експорту електроенергії 6 грудня немає. Імпорт запланований у вечірні години зі Словаччини, Румунії, Молдови загальним обсягом 480 МВт-год.

Читайте також: В Україні при збільшенні споживання є ризик дефіциту в енергосистемі - Укренерго

Як повідомлялося, станом на ранок 6 грудня енергетики заживили всі населені пункти, що були знеструмлені через негоду. Через бойові дії та технічні причини без світла 423 населених пункти.

Фото: Олександр Гіманов

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-