В Україні при збільшенні споживання є ризик дефіциту в енергосистемі - Укренерго

В Україні при збільшенні споживання є ризик дефіциту в енергосистемі - Укренерго

Укрінформ
Українські електростанції поки що забезпечують потреби споживачів, однак при збільшенні споживання є ризик дефіциту в енергосистемі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба компанії у Фейсбуці.

Зазначається, що протягом доби з технічних причин в аварійний ремонт виведено 1 блок на тепловій електростанції. Крім того, ще на 2 блоках різних електростанцій продовжено термін ремонту. Після ремонту повернулися в роботу 2 енергоблоки.

"Електроенергії, виробленої українськими електростанціями, поки що достатньо для забезпечення потреб побутових та юридичних споживачів. Диспетчерський центр «Укренерго» поки що не прогнозує протягом доби дефіциту в енергосистемі", - зазначили в компанії.

Водночас, внаслідок зниження температури зростає споживання електроенергії, що може призвести до дефіциту в енергосистемі. Тому Укренерго просить українців ощадливо споживати електрику.

Читайте також: Навіть за масованої атаки блекауту в енергосистемі не станеться - експерт

Експорту електроенергії 5 грудня немає. Імпорт запланований у вечірні години зі Словаччини, Румунії, Молдови загальним обсягом 202 МВт-год.

Як повідомлялося, на ранок вівторка, 5 грудня, без електропостачання залишаються 467 населених пунктів. З них 436 знеструмлені внаслідок бойових дій, решта - через негоду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-