Закон про ветеранське підприємництво має запропонувати механізми підтримки - експерт

Закон про ветеранське підприємництво має запропонувати механізми підтримки - експерт

Укрінформ
Проєкт закону «Про ветеранське підприємництво» встановлює рамку, до якої органи виконавчої влади мають додати конкретні механізми підтримки такого бізнесу.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив Євген Комар, помічник-консультант народного депутата, автора законопроєкту Тараса Тарасенка, під час конференції «Закупівлі у ветеранських підприємств», організованої Райффайзен Банком.

«Після піврічної роботи з ветеранами, громадськими організаціями, експертами фактично підготовлена стартова редакція проєкту закону, основне завдання якого - встановити рамку. А вже завдання органів виконавчої влади, насамперед Кабінету Міністрів і Міністерства у справах ветеранів, - доопрацювати його з точки зору конкретних механізмів підтримки ветеранського бізнесу», - сказав Комар.

Він закликав зацікавлені сторони активно долучитися до обговорення законодавчої ініціативи і надавати свої пропозиції та зауваження до документа.

«Оскільки цей закон дуже важливий, з урахуванням суспільного впливу, він буде працювати лише у тому випадку, якщо буде максимально узгоджений із самим ветеранами, максимально спрощений і «приземлений» в реалізації. Щоб цільові програми, за якими буде йти фінансування, були чітко прописані», - додав помічник народного депутата.

За його словами, філософією законопроєкту є запровадження динамічної підтримки ветеранів для їхнього розвитку після повернення до цивільного життя.

Читайте також: Український ветеранський фонд підтримав бізнес-проєкти на понад ₴163,4 мільйона

«Ми мусимо надати цим людям, окрім статичної допомоги у вигляді пільг, грошових виплат, ще й динамічну підтримку, щоб вони розвивалися. І цей законопроєкт саме про цю філософію. Адже, як свідчать різні опитування, десь 64% ветеранів висловлюють бажання займатися власною справою», - резюмував Комар.

Як повідомлялося, у Верховній Раді 13 листопада зареєстрували законопроєкт «Про ветеранське підприємництво». Документ розроблено з метою створення сприятливих умов для започаткування та розвитку ветеранами власної справи, підвищення їхньої конкурентоспроможності, вирішення проблем реінтеграції в цивільне життя та сприяння сталому розвитку України в цілому.

Перше фото: Радіо Свобода

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-