Український ветеранський фонд підтримав бізнес-проєкти на понад ₴163,4 мільйона

Український ветеранський фонд підтримав бізнес-проєкти на понад ₴163,4 мільйона

Укрінформ
Український ветеранський фонд з моменту заснування підтримав вже 440 ветеранських бізнес-проєктів на понад 163,4 млн грн.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це повідомила керівник відділу навчально-аналітичної роботи Українського ветеранського фонду Юлія Кіріллова під час конференції «Закупівлі у ветеранських підприємств», організованій Райфайзен Банком.

«За час своєї роботи фонд встиг підтримати уже 440 проєктів ветеранів на суму 163,435 млн грн», - сказала Кіріллова.

Зокрема, в межах першої започаткованої Українським ветеранським фондом програми ветеранам та членам їхніх родин було компенсовано понад 5 млн грн. Ця програма мікрофінансування передбачає надання ветеранським бізнесам відшкодування у розмірі 20 тис. грн на придбання обладнання.

«Це була наша перша програма, яка стартувала у березні 2022 року, і за час її роботи ми вже встигли надати компенсацій на загальну суму понад 5 млн грн», - сказала представниця установи.

Вона також зауважила, що сьогодні ветерани-підприємці не поспішають звертатися по допомогу саме до ветеранського фонду через невисоку довіру до нього як до державної інституції.

«Тоді ми почали розповідати історії успіхів учасників наших програм, самі ветерани почали ділитися власним досвідом співпраці з нами, як їм вдалося отримати кошти і вони змогли завдяки ним підтримати власний бізнес. Тому сьогодні ми зосередилися не лише на створенні фінансових інструментів, а й на інших програмах підтримки ветеранів, зокрема освітніх», - додала Кіріллова.

Читайте також: Центри правової допомоги вже опрацювали понад 32 тисячі звернень від військових і ветеранів

Як повідомляв Укрінформ, захисники України та члени їхніх родин можуть одержати за програмою підтримки ветеранського бізнесу #ВАРТО РОБИТИ СВОЄ від 500 тисяч до 1,5 мільйона гривень на розвиток та відкриття власної справи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-