Нацбанк представив монету, присвячену волонтерам

Нацбанк представив монету, присвячену волонтерам

Фото
Укрінформ
Національний банк презентував нову пам’ятну монету "Країна супергероїв. Дякуємо волонтерам!".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

Монета присвячена українським волонтерам, які донатять, організовують збори коштів, здобувають і доставляють техніку, спорядження, продукти, ліки, шукають і знаходять шляхи для вирішення найнагальніших потреб захисників та захисниць України.

"Від самого початку війни до волонтерства так чи інакше вже долучився кожен українець. Це настільки вже глибоко в нашому ДНК, що можна сміливо говорити: українці є нацією волонтерів. Тож нова пам’ятна монета – це наша вдячність волонтерам, які допомагали і продовжують допомагати військовим", – сказав голова Національного банку Андрій Пишний.

Основним мотивом дизайну пам’ятної монети "Країна супергероїв. Дякуємо волонтерам!" стало плетіння маскувальної сітки.

"На аверсі монети ми бачимо символічні руки, що плетуть маскувальну сітку. Ми не знаємо, чиї вони – жіночі, чоловічі, дитячі. Та це й неважливо. Адже кожен вплів свою стрічку в символічну маскувальну сітку, яка є образом нашої спільної дії та солідарності – бути поруч один з одним та власними руками робити спільну справу заради когось, заради всіх", – пояснив голова Національного банку.

НБУ представив монету, присвячену волонтерам / Фото: Євгеній Котенко. Укрінформ

Придбати пам’ятну монету "Країна супергероїв. Дякуємо волонтерам!" можна буде з 6 грудня 2023 року в інтернет-магазині нумізматичної продукції Національного банку. Загалом через інтернет-магазин буде реалізовано 25 тисяч штук пам’ятних монет, зокрема 15 тисяч шт. будуть доступні в перший день продажу.

Читайте також: Зеленський нагородив волонтерів відзнаками «Золоте серце»

Крім того, монети поступово реалізовуватимуться і банками-дистриб’юторами (АТ АБ "Укргазбанк", АТ "АБ "Радабанк", АТ "Таскомбанк", АТ КБ "ПриватБанк") в міру їх відвантаження Банкнотно-монетним двором НБУ.

Як повідомлялося, у світі 5 грудня відзначають Міжнародний день волонтерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-