Споживання електроенергії стрімко зростає - українців закликають заощаджувати

Споживання електроенергії стрімко зростає - українців закликають заощаджувати

Укрінформ
Диспетчерський центр НЕК "Укренерго" фіксує стрімке зростання споживання електроенергії. Оператор системи передачі просить українців ощадливо споживати електрику.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НЕК "Укренерго" у Фейсбуці.

"Рівень споживання електроенергії стрімко зростає. Диспетчерськй центр Укренерго прогнозує, що споживання буде триматися на максимумі протягом дня", - йдеться у повідомленні.

Серед причин зростання споживання: погіршення погодних умов, несприятливі умови для генерації з відновлюваних джерел, відновлення споживання в регіонах, постраждалих через негоду.

"Нагадуємо, що одночасне заживлення великої кількості споживачів – це складний технічний процес, який може спричинити перевантаження електромереж й призвести до додаткових технічних пошкоджень. Споживайте електрику ощадливо. Сьогодні просимо раціонально споживати електроенергію протягом всього дня", - зазначили в Укренерго.

У компанії наголосили, що наразі виробленої українськими електростанціями електрики вистачає для всіх споживачів, однак якщо споживання й далі триматиметься на максимумі, в енергосистемі можливий дефіцит. Це пов’язано зі зниженою роботою сонячних електростанцій.

Зазначається, що ремонтні бригади «Укренерго» разом з обленерго продовжують відновлювати енергоживлення споживачів у південному регіоні. Хід робіт ускладнюють погодні умови: снігові замети, ожеледиця.

Читайте також: У Криму знову оголосили штормове попередження

Експорт електроенергії 29 листопада відсутній. Імпорт здійснюється переважно у вечірні та нічні години зі Словаччини, Румунії, Молдови загальним обсягом 1 277 МВт-год.

Як повідомлялося, в Україні станом на ранок 29 листопада через негоду знеструмлені 368 населених пунктів. Ще 444 населених пунктів знеструмлені через бойові дії та технологічні порушення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-