В Україні через негоду знеструмлені понад пів тисячі міст і сіл у 11 областях

В Україні через негоду знеструмлені понад пів тисячі міст і сіл у 11 областях

Укрінформ
В Україні на цей час знеструмлено 521 населений пункт в 11 областях.

Про це у Телеграмі повідомила Державна служба з надзвичайних ситуацій, інформуючи про ліквідацію наслідків негоди, передає Укрінформ.

За даними рятувальної служби, станом на 11:00 проїзд на дорогах загального користування забезпечено; порушення залізничного сполучення немає. Перекрито рух для всіх категорій транспорту на автодорозі Миколаївської області Т -15-10 «Арбузинка - Нова Одеса».

За даними ДСНС, тривають роботи з очищення ділянок доріг М-16 у Одеській області, М-13, Р-75, Т-15-04, Т-15-06, Т-15-10 у Миколаївській області та М-13 на Кіровоградщині.

Читайте також: На дорогах Одещини зняли всі обмеження, запроваджені через негоду

За даними Міненерго, станом на ранок унаслідок негоди в Україні були знеструмлені 368 населених пунктів. Крім того, 444 населених пунктів знеструмлені через бойові дії та технологічні порушення.

"Через сильний поривчастий вітер і дощ нові знеструмлення відбулися у Кіровоградській, Полтавській, Черкаській областях. Тривають роботи з обстеження мережі та усунення наслідків негоди", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, через погодні умови на Одещині знеструмлено 228 населених пунктів (54,1 тисячі абонентів). На Миколаївщині станом на ранок заживлено 14 населених пунктів(14,6 тисячі абонентів). В області через негоду повністю або частково знеструмлено 32 населених пункти (7,6 тисячі споживачів).

Внаслідок погіршення погодних умов у Полтавській області відключено 27 населених пунктів (6,7 тисячі споживачів). Область отримала штормове попередження.

Через штормовий вітер на Черкащині відключено 18 населених пунктів, серед них 7 – частково. На Закарпатті відбулись відключення в 15 населених пунктах – 2,6 тисячі клієнтів.

На Кіровоградщині через складні погодні умови від електропостачання наразі відключено 15 населених пунктів (2,8 тисячі користувачів).

На Київщині через технологічні порушення знеструмлено 2 повітряні лінії, без світла 15 населених пунктів (1,8 тисячі споживачів без електроенергії). Усунення пошкоджень і увімкнення світла планується впродовж дня.

Через негоду на Чернігівщині знеструмлено 14 населених пунктів (3,3 тисячі клієнтів). Внаслідок бойових дій залишаються без світла 12 населених пунктів (1,2 тисячі споживачів).

Через технічні причини знеструмлено повітряні лінії на Вінничині. Наразі 4,5 тисячі споживачів без електроенергії.

Внаслідок технологічних причин без електроенергії залишились 3 населених пункти (4,5 тисячі точок обліку) на Дніпропетровщині. Відновлено електропостачання 13,6 тисячам абонентів. Залишаються знеструмленими 8,6 тисячі споживачів. Через бойові дії в області знеструмлювалися 622 абоненти – на ранок усіх заживлено.

Читайте також: Планових відключень немає, вісім місяців ремонтів дають результати - Шмигаль

Внаслідок бойових дій на Донеччині знеструмлено 6 населених пунктів (3,9 тисячі абонентів). Відновлено електропостачання в 40 населених пунктах (9,7 тисячі споживачів). Залишаються без електропостачання 116 населених пунктів (119 тисяч точок обліку).

У Запорізькій області на ранок заживлено 3,7 тисячі споживачів. Через бойові дії і технічні причини без світла залишаються 64 населених пункти - це близько 26 тисяч точок обліку.

На Сумщині внаслідок бойових дій знеструмлено 56 населених пунктів (2,6 тисячі споживачів). Отримано штормове попередження.

Через бойові дії залишаються знеструмленими майже 17 тисяч споживачів на Харківщині. На ранок відновлено електропостачання 43 абонентам. Отримано штормове попередження.

У Херсонській області на ранок заживлено 19 населених пунктів (8,9 тисячі точок обліку), які були знеструмлені внаслідок негоди. Залишаються без електропостачання ще 30 населених пунктів – близько 15 тисяч абонентів.

Як повідомлялося, за добу 27 листопада енергетики відновили електропостачання майже 300 тис. споживачів, які були знеструмлені через негоду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-