Україна та Італія співпрацюватимуть у розвитку оборонної індустрії - Камишін

Україна та Італія співпрацюватимуть у розвитку оборонної індустрії - Камишін

Укрінформ
Українські та італійські виробники об’єднають зусилля в розвитку оборонної індустрії нашої країни.

Як передає Укрінформ, про це повідомив в Телеграмі міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін.

«Італія – наш стратегічний партнер, який підтримує Україну з перших днів повномасштабного вторгнення, зберігаючи свою позицію й наміри до сьогодні. І ми отримали чергове цьому підтвердження», - йдеться в повідомленні.

Камишін наголосив, що зустрівся із заступником міністра оборони Італії, генерал-лейтенантом Люціано Портолано, представниками уряду та провідними італійськими виробниками в різних секторах ОПК.

Фото: Телеграм Олександра Камишіна
Фото: Телеграм Олександра Камишіна

Під час зустрічі було досягнуто домовленості про об’єднання зусиль в розвитку авіаційної галузі й захисту повітряного простору, розмінуванні, виробництві автомобілів та технологій. Зокрема, італійські науковці доєднаються до роботи, яку ведуть українські розробники, щоб досягти потрібних результатів якнайшвидше.

Читайте також: Міноборони підготувало проєкт постанови, що підтверджує право підприємств ВПК на прибуток

За інформацією міністра, до Альянсу оборонних індустрій долучилося вже п’ять італійських компаній: Leonardo S.p.A., Fincantieri, Elettronica, Iveco Defense Vehicles та FAE Group S.p.A. 

Загалом Альянс налічує 74 компанії з понад 20 країн світу. 

Як повідомлялося, 16 листопада міністр оборони Рустем Умєров обговорив зі своїм італійським колегою Гвідо Крозетто військову допомогу та взаємодію з італійськими виробниками для спільного виробництва в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-