У Раді запрацює міжнародна робоча група, щоб реформувати Рахункову палату

У Раді запрацює міжнародна робоча група, щоб реформувати Рахункову палату

Укрінформ
Найближчим часом у Бюджетному комітеті Верховної Ради України запрацює робоча група щодо законопроєктів про реформування Рахункової палати із залученням представників ЄС і США.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Рахункової палати.

“Цього разу в фокусі – питання прозорості та контролю за використанням європейських грошей. Відповідно до висновків Єврокомісії щодо заявки України на членство, Україна має розширити мандат Рахункової палати та запровадити використання усіх міжнародних стандартів аудиту. Була рада анонсувати, що найближчим часом в Бюджетному комітеті запрацює робоча група щодо законопроєктів про реформування Рахункової палати, до якої, зокрема, ми запросимо представників ЄС та США”, – заявила народна депутатка, голова Комітету Верховної Ради України з питань бюджету Роксолана Підласа.

Читайте також: У Раді пояснили, чим бюджет-2024 принципово відрізняється від усіх попередніх

Як повідомлялось, очільник Рахункової палати Андрій Майснер перебував у Кракові (Республіка Польща) на робочій зустрічі з керівником Рахункової палати США (U.S. GAO) Джином Додаро. Сторони мали обговорити спільне проведення аудитів вищими органами аудиту України та США за напрямами відновлення України, захисту від терористичних атак рф тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-