В Україні 735 агропідприємств включили до переліку верифікованих експортерів

В Україні 735 агропідприємств включили до переліку верифікованих експортерів

Укрінформ
Міністерство аграрної політики та продовольства України включило до переліку верифікованих експортерів 735 агропідприємств.

Про це розповів міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський під час засідання Координаційної ради з питань логістики у сільському господарстві, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу міністерства.

"Загалом зареєстровано 735 підприємств. З текстами наказів і списком верифікованих підприємців можна ознайомитися на сайті міністерства", - йдеться в повідомленні.

Сольський поінформував, що з 11 листопада розпочинається експорт деяких видів сільськогосподарської продукції за новими правилами.

Перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький повідомив, що з 6 листопада надійшло вже понад тисячу заявок від аграріїв про включення до списку верифікованих експортерів. Всі заявки оперативно розглядаються і ухвалюються відповідні рішення.

Зазначається, що подача заявок у Державному аграрному реєстрі для включення агропідприємців у перелік верифікованих експортерів триває.

Читайте також: Кубраков назвав найбільш перспективні країни для транзиту агропродукції

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів України 31 жовтня 2023 року ухвалив постанову «Про реалізацію експериментального проекту з верифікації суб’єктів агропромислового комплексу в умовах воєнного стану», відповідно до якої в Україні буде сформований перелік верифікованих суб’єктів агропромислового комплексу, які здійснюють експорт товарів. Зокрема, зернових, олійних і продуктів переробки.

Нові правила повинні унеможливити зловживання та порушення законодавства під час експорту агропродукції. А також захистити права агропідприємців, які дотримуються законодавства щодо експорту.

Подача заявок для включення українських агропідприємців до переліку верифікованих експортерів стартувала 6 листопада 2023 року у Державному аграрному реєстрі.

Фото: Мінагро

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-