На розвиток оборони додатково направлять 112 мільярдів - Камишін

На розвиток оборони додатково направлять 112 мільярдів - Камишін

Укрінформ
Завдяки ухваленому закону про перерозподіл «військового» ПДФО, на розвиток оборонного комплексу додатково буде направлено 112 млрд грн.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомив міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін.

«Вдячний Верховній Раді за голосування по законопроєкту 10037 «про військовий ПДФО». Під час війни максимум ресурсів має виділятися на оборону - це факт, сперечатися з яким було би дивно. Виготовляти якнайбільше зброї в Україні - це наша стратегічна ціль. Як нещодавно сказав Президент, усі ресурси треба направляти на те, щоб Україна стала сильнішою», - зазначив міністр.

Він повідомив, що ще в 2023 році додатково буде направлено 13 млрд грн на закупівлю артилерійських систем, 13 млрд грн - на закупівлю дронів (у 2024 році на це буде додатково виділено 43 млрд грн).

Крім того, наступного року ще 43 млрд грн підуть на розширення виробничих спроможностей вітчизняного ВПК.

Читайте також: Україна максимально збільшує обсяги виробництва зброї — Зеленський

«В результаті маємо додаткові 112 млрд грн, левова частка яких працюватиме на розвиток саме української оборонки. Бо ми вже почали виробляти і дрони в належній кількості, і артилерійські системи», - зауважив Камишін.

Читайте також: Представник Генштабу - про виробництво боєприпасів: Певних видів забезпечуємо до 50%

Як повідомлялося, Верховна Рада підтримала у повторному другому читанні проєкт закону «Про внесення змін до розділу VI Бюджетного кодексу України щодо забезпечення підтримки обороноздатності держави та розвитку оборонно-промислового комплексу України». Сформований ресурс від перерозподілу «військового» ПДФО буде направлений на запуск економічного імпульсу: на розвиток вітчизняного ОПК та закупівлю дронів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-