Шмигаль обговорив із віцеканцлером Німеччини посилення економічної співпраці

Шмигаль обговорив із віцеканцлером Німеччини посилення економічної співпраці

Фото, відео
Укрінформ
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль та віцеканцлер, федеральний міністр економіки та захисту клімату ФРН Роберт Габек на зустрічі в Берліні обговорили посилення економічної співпраці.

Про це глава українського уряду повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Активізуємо інструменти експортного кредитування для спільної вигоди німецькому та українському бізнесу. Порушили також питання гарантій для німецьких інвесторів в Україні», - зазначив Шмигаль.

Він зауважив, що до уряду ФРН, за словами Габека, надійшло 30 заявок від компаній, які хочуть інвестувати в українську економіку.

Співрозмовники також обговорили співпрацю у сфері модернізації українських виробництв та спільні проєкти в галузі енергетики. Українська сторона озвучила потреби в техніці для відновлення енергетичної системи.

Він подякував Габеку за особисті зусилля в наданні Україні озброєння та допомогу в проходженні минулого опалювального сезону.

Читайте також: Шмигаль і Штайнмаєр обговорили захист українського неба та спільний розвиток оборонних індустрій

Як повідомлялося, Прем'єр-міністр Денис Шмигаль обговорив із Президентом ФРН Франком-Вальтером Штайнмаєром посилення захисту українського неба та спільний розвиток оборонних індустрій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-