Україна експортувала новим коридором майже 1,5 мільйона тонн продукції - Кубраков

Україна експортувала новим коридором майже 1,5 мільйона тонн продукції - Кубраков

Укрінформ
Україна вже має результати експорту новим альтернативним коридором, хоча для відновлення економіки необхідні глибоководні чорноморські порти.

Про це заявив віцепрем’єр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков на 6-му німецько-українському економічному форумі, передає Укрінформ.

“Умова номер один для відновлення економіки - можливість експортувати через глибоководні порти Чорного моря. З моменту, коли Росія вийшла із зернової угоди, ми почали працювати новим альтернативним коридором. У нас вже є перші результати - майже 1,5 млн метричних тонн було експортовано”, - зазначив Кубраков.

За його словами, із серпня 2022 року по липень 2023-го до країн Африки, Азії та Європи доправли 32,9 млн тонн сільськогосподарської продукції. Для виконання більшого об’єму необхідно зосередитись на експортній логістиці.

Читайте також: В українські порти тимчасовим коридором у Чорному морі вже пройшли майже 50 суден - Зеленський

“Дунай виконує дуже важливу функцію. Коли не працювали порти Великої Одеси, він взяв на себе майже 50% усіх обсягів експорту та імпорту. Це наш великий альтернативний маршрут. Близько 85% Дніпровських шлюзів у критичному стані, а отже потреба у капіталовкладеннях на модернізацію становить 165 млн доларів”, - повідомив Кубраков.

Як повідомляв Укрінформ, за час роботи тимчасового морського коридору Україна експортувала майже 700 тисяч тонн зерна переважно в країни Європи та Африки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-