Іран закликав ісламські країни запровадити нафтове ембарго проти Ізраїлю

Іран закликав ісламські країни запровадити нафтове ембарго проти Ізраїлю

Укрінформ
Іран звернувся із закликом до ісламських країн запровадити нафтове ембарго проти Ізраїлю та негайно розірвати дипломатичні зв’язки з Тель-Авівом.

Про це заявив міністр закордонних справ Ірану Хоссейн Амір Абдоллахян на терміновому засіданні Організації ісламського співробітництва (ОІС) у саудівському місті Джидда, передає Укрінформ із посиланням на IRNA.

У своєму виступі головний дипломат Тегерана наголосив, що ісламські країни мають ухвалити рішучу заяву із засудженням «звірств сіоністського режиму в Газі» та вжити практичних заходів стосовно дій Ізраїлю проти палестинців.

«Практичні заходи мають означати, що ісламські країни зупиняють увесь експорт нафти до Ізраїлю, а ті з них, які нормалізували дипломатичні відносини з єврейською державою (серед них Єгипет, Йорданія, Туреччина й Об’єднані Арабські Емірати – ред.), негайно розривають зв’язки з Тель-Авівом і висилають ізраїльських послів», - заявив Абдоллахян.

Читайте також: Нафта різко дорожчає через зростання напруженості на Близькому Сході

Як повідомляв Укрінформ, Реджеп Тайїп Ердоган за результатами засідання Організації ісламського співробітництва в Джидді заявив, що Туреччина докладатиме зусиль для встановлення гуманітарного припинення вогню в палестино-ізраїльському конфлікті, аби надалі забезпечити стабільність у регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-