Румунія забезпечує транзит майже 60% експорту українського зерна - Йоханніс

Румунія забезпечує транзит майже 60% експорту українського зерна - Йоханніс

Укрінформ
Через Румунію транспортується майже 60% від загального обсягу експорту зерна з України, від початку повномасштабної війни обсяги транзиту вже перевищили 27 млн тонн.

Про це заявив Президент Румунії Клаус Йоханніс на спільній з Президентом України Володимиром Зеленським пресконференції в Бухаресті, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Було погодження подвоєння спроможностей транзиту через румунські порти до 4 млн тонн сільськогосподарської продукції. Через Румунію проходить транзитом майже 60% від загального обсягу експорту зерна з України. Фактично, від початку війни понад 27 млн тонн зерна з України пройшли транзитом через нашу країну”, – сказав Йоханніс.

Він запевнив українського колегу, що Румунія докладатиме всіх зусиль для продовження підтримки України. Водночас Йоханніс висловився щодо виправдання очікувань румунських фермерів.

Читайте також: Зеленський зустрівся з президентом Румунії

Як повідомлялося, міністр сільського господарства Румунії Флорін Барбу заявляв, що Бухарест дозволить імпорт аграрної продукції з України лише румунським фермерам та переробникам і тільки за наявності ліцензій.

Прем'єр-міністр Румунії Марчел Чолаку заявляв про наміри збільшити у жовтні обсяги транзиту українського зерна через свою територію з двох до чотирьох мільйонів тонн.

Президент Володимир Зеленський 10 жовтня перебуває з офіційним візитом у Румунії.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-