Уряд схвалив залучення двох грантів від МБРР обсягом до $1,42 мільярда

Уряд схвалив залучення двох грантів від МБРР обсягом до $1,42 мільярда

Укрінформ
Кабінет Міністрів схвалив залучення двох грантів на бюджетну підтримку від Міжнародного банку реконструкції та розвитку (МБРР) і Міжнародної асоціації розвитку загальним обсягом до 1,42 млрд дол.

Про це повідомив у Телеграмі постійний представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук, передає Укрінформ.

"Схвалено залучення четвертого гранта на бюджетну підтримку від Міжнародного банку реконструкції та розвитку і Міжнародної асоціації розвитку (що діють як адміністратор Цільового фонду багатьох донорів зі співфінансування Проєкту «Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні») у розмірі до 1,15 млрд доларів США в межах пʼятого додаткового фінансування зазначеного Проєкту", - повідомив Мельничук.

Крім того, уряд схвалив залучення позики від МБРР для реалізації «Екстреного проєкту надання інклюзивної підтримки для відновлення сільського господарства України (ARISE)» у розмірі 230 млн доларів США. Позика спрямовуватиметься до Фонду розвитку підприємництва.

Проєкт спрямований на вирішення проблем, з якими зіткнувся аграрний сектор України після повномасштабного вторгнення РФ, а саме: на забезпечення сівби і збирання врожаю протягом наступних двох років та на відновлення сільського господарства через надання більших фінансових можливостей для малих агровиробників.

Читайте також: Україна отримала $1,25 мільярда грантових коштів від США - Мінфін

Також для реалізації ARISE було схвалено залучення гранта на бюджетну підтримку від Міжнародного банку реконструкції та розвитку і Міжнародної асоціації розвитку у розмірі 270 млн доларів США.

Як повідомлялось, Кабінет Міністрів 29 вересня схвалив залучення гранта на бюджетну підтримку від Міжнародного банку реконструкції та розвитку і Міжнародної асоціації розвитку у розмірі 150 млн доларів для реалізації проєкту «Ремонт житла для відновлення прав і можливостей людей (НОРЕ)».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-