Уряд передбачив у проєкті бюджету ₴42 мільярди на програми підтримки бізнесу

Уряд передбачив у проєкті бюджету ₴42 мільярди на програми підтримки бізнесу

Укрінформ
Уряд у держбюджеті на 2024 рік пропонує суттєво розширити програми стимулювання економічної активності, підтримку бізнесу та створення робочих місць.

Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав на засіданні уряду, передає Укрінформ.

«Сумарно направимо на ці цілі 42 млрд грн. Обов’язково продовжимо одну з найуспішніших програм пільгового кредитування «5-7-9». За програмою єРобота плануємо видати більш ніж 12 тисяч мікрогрантів і додатково 1300 грантів для старту ветеранського бізнесу», - повідомив глава уряду.

За його словами, влада підтримуватиме аграріїв, машинобудівників, створювати та розширювати переробні підприємств. На підтримку великих інвестиційних проєктів в Україні буде виділено 3 млрд грн.

«Разом із партнерами продовжимо працювати і над страхуванням воєнних ризиків. Маємо вже зрушення та позитивні новини. Цього тижня Світовий банк уперше застрахував від воєнних ризиків приватного інвестора в Україні. Вдячні партнерам за спільну роботу над цим проєктом», - додав Шмигаль.

Читайте також: Мінімальна зарплата зросте до ₴8 тисяч наступного року – Шмигаль

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів 15 вересня подав до Верховної Ради законопроєкт “Про Державний бюджет України на 2024 рік”. Доходи загального фонду держбюджету заплановані у сумі 1 560 млрд грн, що на 346 млрд грн більше від плану на цей рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-