Моравецький провів зустріч із польськими міністрами щодо ембарго на українське зерно

Моравецький провів зустріч із польськими міністрами щодо ембарго на українське зерно

Фото
Укрінформ
Голова Ради міністрів Польщі Матеуш Моравецький зустрівся у середу з міністрами сільського господарства, фінансів, керівником Митної служби та заступником глави МЗС Польщі з питання продовження заборони на імпорт українського зерна до Польщі після 15 вересня.

Про це Моравецький повідомив у мережі X, передає Укрінформ.

“Сьогодні я зустрівся з міністром сільського господарства Робертом Телусом, міністром фінансів, керівником Митної служби і заступником глави МЗС Павелом Яблонським у зв'язку з неформальним засіданням Ради ЄС з питань сільського господарства, яке завершилося вчора. Ми говорили про подальші дії, спрямовані на забезпечення безпеки польського аграрного ринку після 15 вересня”, - написав Моравецький.

За його словами, на цю тему було проведено низку розмов зокрема єврокомісара з питань сільського господарства з колегією Єврокомісії.

Читайте також: Єврокомісія шукає взаємоприйнятні шляхи вирішення «зернової проблеми»

Після зустрічі з прем’єром Моравецьким міністр сільського господарства Телус під час Економічного форуму у Карпачі заявив в середу, що п’ять країн ЄС (Польща, Словаччина, Угорщина, Болгарія, Румунія), де діє заборона на імпорт українського збіжжя до 15 вересня, погоджуються з тим, що важливо зберегти цю заборону, а Польща наполягає, щоб ембарго було продовжено до кінця року. Він додав: якщо Єврокомісія не продовжить цю заборону після 15 вересня, то уряд Польщі введе в дію власне розпорядження з цього приводу, яке діятиме з 16 вересня.

Як відомо, у травні 2023 року Єврокомісія заборонила імпорт пшениці, кукурудзи, ріпаку та соняшнику з України до Болгарії, Угорщини, Польщі, Словаччини та Румунії за наполяганням цих країн. 5 червня дію заборони було продовжено до 15 вересня 2023 року.

Читайте також: Колегія Єврокомісії сьогодні розгляне питання експорту українського зерна

Українська влада наполягає, що у разі продовження Єврокомісією заборони на імпорт українського зерна після 15 вересня Україна може розглядати дзеркальні заходи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-