Економічний ефект від діяльності НАБУ і САП за пів року - майже 1,7 мільярда

Економічний ефект від діяльності НАБУ і САП за пів року - майже 1,7 мільярда

Укрінформ
Економічний ефект від діяльності Національного антикорупційного бюро і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у першому півріччі становив майде 1,7 мільярда гривень.

Про це повідомив директор НАБУ Семен Кривонос на брифінгу у Медіацентрі Україна-Укрінформ.

«Економічний ефект від діяльності НАБУ у першому півріччі становив 1 мільярд 678 мільйонів гривень. Ці цифри свідчать про те, що ми маємо значний економічний ефект, і що ця сума перевищує витрати на НАБУ, передбачені у держбюджеті», - заявив він.

За його словами, завдяки НАБУ і САП у І півріччі на потреби Сил оборони було спрямовано майже 2 млрд грн.

«Ми також шукаємо резерви всередині наших інституцій, розуміючи, що маємо обмежені ресурси. Ми провели оптимізацію нашої структури – серед іншого, вивільнили додатково 20 посад і посилили ті підрозділи, які безпосередньо розслідують злочини. Також утворили новий відділ у Дніпрі. Зараз тривають конкурси на 34 посади детективів», - зазначив директор НАБУ.

Читайте також: НАБУ викрило земельну оборудку майже на ₴2 мільярди

Він зауважив, що НАБУ і САП комунікують із міжнародними партнерами та суспільством про необхідність посилення антикорупційної інфраструктури, зокрема збільшення кількості прокурорів САП і детективів НАБУ, утворення експертної установи при НАБУ, посилення інституційної спроможності САП тощо.

«І ми працюємо над тим, щоб нарешті реалізувати – з 2019 року це передбачено законодавством – можливість автономного незалежного прослуховування», - наголосив Кривонос.

Він висловив переконання, що в умовах повномасштабного вторгнення корупції не має місця.

Читайте також: Семен Кривонос, директор Національного антикорупційного бюро

«Ми домоглися значних результатів. І ми покажемо ще кращі результати», - запевнив директор НАБУ.

Як повідомлялося, НАБУ направило до Антикорупційного комітету парламенту законопроєкт, який передбачає поетапне збільшення штатної чисельності відомства з 700 до 1000 працівників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-