В Україні завершила роботу одна з місій МАГАТЕ

В Україні завершила роботу одна з місій МАГАТЕ

Укрінформ
Завершила роботу місія Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) щодо підтримки та допомоги з питань збереженості та безпеки джерел іонізуючого випромінювання в Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державна інспекція ядерного регулювання.

"31 липня 2023 року в Держатомрегулюванні відбулася підсумкова нарада за результатами роботи місії МАГАТЕ щодо підтримки та допомоги з питань збереженості та безпеки джерел іонізуючого випромінювання (ДІВ) в Україні, яка тривала з 25 липня 2023 року", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що така місія відбулася в Україні вперше. Протягом тижня роботи фахівці МАГАТЕ відвідали низку українських підприємств, зокрема, ДСП «Об’єднання «Радон», Національний інститут раку, ДП «УДВП «Ізотоп», Національний науковий центр «Інститут метрології».

Читайте також: На шляху слідування місії МАГАТЕ до ЗАЕС виявили російські міни

Повідомляється, що представники МАГАТЕ поспілкувалися з керівництвом та персоналом підприємств і змогли пересвідчитися, що усі згадані підприємства зазнали впливів війни: від ризиків і загроз обстрілів з боку окупантів до порушення логістичних ланцюгів.

За результатами роботи місії МАГАТЕ буде підготований детальний технічний звіт, в якому й буде визначено технічну допомогу для кожного із відвіданих підприємств.

Як повідомлялося, у липні на Хмельницькій АЕС було успішно проведено інспекцію Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ).

Фото: ДІЯРУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-