Банківська система має стати джерелом для фінансування потреб економіки – НБУ

Банківська система має стати джерелом для фінансування потреб економіки – НБУ

Укрінформ
Банківська система має стати джерелом для фінансування потреб економіки і містком для залучення приватного капіталу в країну.

Як передає Укрінформ, про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив голова Національного банку Андрій Пишний, за підсумками зустрічі з колегами з Європейської комісії на чолі з Гертом Яном Коопманом, генеральним директором з питань сусідства та переговорів щодо розширення (DG NEAR), та Представництва ЄС в Україні.

"Ми бачимо, як наша робота додає оптимізму банківському сектору, який, серед іншого, уже демонструє інтерес до відновлення кредитування. Саме банківська система має стати і джерелом для фінансування потреб економіки і, сподіваюся, містком для залучення приватного капіталу в країну", - сказав Пишний.

Він зазначив, що стосовно створення умов для припливу інвестицій маємо окреме завдання – наразі з урядом та експертами міжнародних фінансових організацій працюємо над розробкою операційної моделі страхування військово-політичних ризиків.

Зазначається, що тема роботи НБУ над посиленням санкцій проти рф також прозвучала під час зустрічі. Для центробанків – це новий напрям, але для НБУ – тепер невід’ємний.

"Ми маємо чіткі цілі – добитися, щоб міжнародні фінансові установи залишили ринок рф, щоб жодні спроби росії обійти санкції чи налагодити альтернативні фінансові альянси – от як з Іраном, не мали успіху. Окреме питання – застосування персональних санкцій ЄС проти високопосадовців фінансового сектору росії, зокрема голови російського цб. Моє прохання до колег – приділити цьому увагу", - зауважив Пишний.

Читайте також: Глава Нацбанку сподівається, що цьогоріч вдасться уникнути емісії гривні

Як повідомлялось, банки очікують на зростання корпоративного кредитного портфеля без погіршення його якості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-