Глави МЗС Туреччини та Росії обговорили «зернову угоду» та повернення командирів «Азову»

Глави МЗС Туреччини та Росії обговорили «зернову угоду» та повернення командирів «Азову»

Укрінформ
За ініціативи турецької сторони в неділю відбулася телефонна розмова очільника МЗС Туреччини Хакана Фідана з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим, на якій, зокрема, обговорили «зернову угоду» та повернення в Україну командирів «Азову».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Телеграм-канал МЗС РФ.

Сторони обмінялися думками щодо регіонального порядку денного з упором на «останні події навколо України», включаючи ситуацію з поверненням зі Стамбула до Києва командирів «Азову».

Обговорювалися перспективи подальшої взаємодії з питань, що стосуються забезпечення глобальної продовольчої безпеки згідно з «пакетною ініціативою» Генсекретаря ООН (частиною якої є «зернова угода»). При цьому Москва заявила про «нездатність західних держав зробити кроки, необхідні для реалізації» зазначеної ініціативи (тобто скасувати деякі санкції).

Читайте також: Блінкен обговорив з главою МЗС Туреччини розширення «зернової ініціативи»

Російська сторона також критично висловилися про постачання військової техніки Україні. Одночасно говорилося й про «необхідність зберігати та зміцнювати довірчий характер відносин між Москвою та Анкарою на основі принципових домовленостей президентів».

Читайте також: Байден обговорив з Ердоганом підтримку України

Як повідомлялося, 8 липня Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган на спільній пресконференції з Президентом України Володимиром Зеленським зазначив, що влада країни веде роботу щодо продовження Чорноморської зернової ініціативи та докладає всіх зусиль, щоб збільшити термін її дії на два роки.

Фото: TRT Haber

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-