Зеленський: «Зерновий коридор» і життя людей не можуть залежати від настрою, з яким прокинувся Путін

Зеленський: «Зерновий коридор» і життя людей не можуть залежати від настрою, з яким прокинувся Путін

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський наполягає на забезпеченні сталої й безпечної роботи «зернового коридору» в Чорному морі, яка б не залежала від настрою та забаганок очільника Росії.

Про це Зеленський заявив під час спільної з президентом Туреччини Ердоганом пресконференції у Стамбулі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Увесь світ зацікавлений, щоб працював «зерновий коридор». Це дуже важливо. І дуже важливо, щоб ми почали так діяти з партнерами, щоб життя «зернового коридора», а отже, і життя інших людей на інших континентах, включаючи Африку, Азію, не залежали від настрою, з яким прокинувся президент РФ. Ми всі незалежні держави, у нас є на сьогодні цей коридор, він існує - не вільний, а саме такий - структурований і складний через те, що Росія блокує Чорне море», - сказав Президент України.

Він зауважив, що мають бути різні коридори у Чорному морі, у тому числі й такі, які дозволять пройти суднам, що застрягли в українських портах на Миколаївщині з лютого 2022 року.

Читайте також: Україна виділила ₴20 мільярдів для гарантії фінансової безпеки суден «зернового коридору»

Президент указав, що для цього потрібно, аби Росія просто не стріляла по цих суднах, щоб їх можна було випустити й розблокувати».

Також глава держави не бачить сенсу збиратися кожні два місяці та щоразу думати, як забезпечити роботу «зернового коридору».

«Нам не потрібно збиратися, у нас є дуже багато різних проблем і викликів. Ми не можемо збиратися кожного разу, щоб думати, а як прожити наступні два місяці людям у світі, як знову домовлятися. Дуже потрібно зробити все, щоб цей коридор не залежав від бажання однієї держави», - наголосив Зеленський.

Водночас він додав, що останнім часом Росія максимально блокує рух суден з продовольством коридорами у Чорному морі.

Читайте також: Генсек ООН закликав продовжити зернову угоду, яку блокує Росія

«Росія поводиться так, ніби їй належить Чорне море, ніби вона тут господар. Народи нашого регіону потребують більших зусиль заради обмеження агресивних амбіцій Росії та гарантування стабільності в регіоні Чорного моря», - акцентував Президент.

Як повідомлялося, у п’ятницю ввечері Президент Володимир Зеленський прибув з візитом до Туреччини. До того він відвідав Болгарію, Чехію та Словаччину.

Фото: TRT Haber

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-