Україна має стати експортером товарів з високою доданою вартістю – Президент

Україна має стати експортером товарів з високою доданою вартістю – Президент

Укрінформ
Україна має перетворитися з експортера сировини на постачальника товарів з високою доданою вартістю.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час виступу у Верховній Раді з нагоди Дня Конституції, передає кореспондент Укрінформу.

За словами глави держави, після перемоги Україна стане найбільшим у Європі будівельним майданчиком, адже потрібно відбудувати "сотні міст і сіл, тисячі об’єктів інфраструктури, сотні тисяч будинків".

"Це дасть свій поштовх економіці. Але головне дещо інше. Маємо забути про своє минуле як експортера сировини. Україна перемоги - це країна товарів з високою доданою вартістю. Це країна, в якій регуляції дозволяють розвивати будь-які бізнеси, що є новаторами у своїх галузях, у своїх напрямках і в якій захищена інтелектуальна власність", - наголосив Президент.

Читайте також: Зеленський: Наша мета – податкова без податківців, митниця без митників

За його словами, Україна має стати країною, яка експортуватиме "безпеки, послуг, досвіду, культури та загалом результатів інтелектуальної діяльності, технологічних продуктів більше, ніж будь-якої сировини".

Як повідомляв Укрінформ, Україна цього маркетингового року (з 1 липня 2022 року по 26 червня 2023 року) експортувала 48,424 млн т зернових та зернобобових.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-