Через дефіцит потужності Україна використала аварійну допомогу з Румунії і Польщі

Через дефіцит потужності Україна використала аварійну допомогу з Румунії і Польщі

Укрінформ
Увечері 27 червня України отримала аварійну допомогу від енергосистеми Румунії та Польщі загальним обсягом 1200 МВт-год. через аварійне відключення одного з атомних блоків АЕС.

Про це повідомляє пресслужба НЕК «Укренерго» у Телеграмі, передає Укрінформ.

«27 червня з 19:00 до 23:00 через недостатність загальної потужності українських електростанцій для покриття вечірнього споживання енергосистема України брала аварійну допомогу від енергосистеми Румунії та Польщі по 150 МВт щогодини загальним обсягом 1200 МВт-год. Імпорт та експорт у ці години був відсутній. Дефіцит потужності в енергосистемі виник через аварійне відключення одного з атомних блоків», - йдеться в повідомленні.

В Укренерго уточнили, що аварійна допомога не є комерційним імпортом. Це ситуативний захід екстреного реагування, який необхідний для балансування енергосистеми.

Україна може використовувати таку допомогу від сусідніх країн завдяки синхронній роботі енергосиcтеми України з європейською енергосистемою ENTSO-E.

Читайте також: Укренерго розпочинає проєкт із посилення захисту магістральних мереж

«Наразі виробництва електроенергії достатньо для потреб споживачів, але ситуація в енергосистемі залишається непростою. Триває ремонтна кампанія на теплових електростанціях і деяких атомних енергоблоках. Тож електростанції мають обмежені можливості для компенсації непередбачуваного виключення деяких енергоблоків з роботи, особливо у вечірні години, коли споживання зростає», - додали в компанії.

Як повідомлялось, НЕК «Укренерго» відновило частину обладнання на одній з підстанцій у південному регіоні, яка тричі зазнавала пошкоджень внаслідок масованих ракетних атак росіян. Активні ремонтні роботи тривають на всіх пошкоджених масованими атаками ворога енергоооб’єктах. Також проводяться планові ремонти обладнання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-