Увесь світ працює над притягненням РФ до відповідальності за вбивства дітей в Україні - Президент

Увесь світ працює над притягненням РФ до відповідальності за вбивства дітей в Україні - Президент

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський висловив свої співчуття постраждалим від російської агресії в місті Підгородне на Дніпропетровщині, а також запевнив, що вище керівництво Росії буде покаране за вбивства українських дітей.

Про це глава держави повідомив у вечірньому зверненні.

"Вже завершилася рятувальна операція в місті Підгородне на Дніпровщині, де російська ракета зруйнувала будинки. 25 людей зазнали поранень, з них пʼятеро – діти. Давид, йому 6 років, – тяжкий стан, хлопець госпіталізований. Денис, йому 11 років, – теж тяжкий стан, госпіталізований. Олександр, 15 років, – теж тяжкий стан. Ліза, 17 років, – лікування амбулаторне. Кіра, їй 10 років, – мінно-вибухова травма, лікування амбулаторне. Боляче бачити такі звіти. Ліза, 2 роки дівчинці, вона була вбита цією російською ракетою. Ймовірно, «Іскандер». Мої співчуття рідним і близьким…", - сказав Зеленський.

Президент підкреслив, що від початку повномасштабної війни достеменно відомо про загибель 485 дітей. Він зауважив, що це те число, яке Україна може офіційно підтвердити, знаючи дані кожної дитини.

Читайте також: Російська армія вбила в Україні вже 485 дітей, ще 1005 поранила

За словами глави держави, реальна цифра більша - після деокупації теририторії у могилах знаходять жертв російської агресії, зокрема дітей. Водночас Зеленський нагадав, що на повернення з Росії чекають щонайменше 19 505 депортованих дітей.

"Сьогодні в нашій державі – день памʼяті дітей, які загинули внаслідок російської агресії. Ще з 14-го року. Дітей, які були б живі, якби купка бандитів у Кремлі, у Москві не відчула себе вождями, які нібито мають право вершити долю народів. Кожен із цих бандитів буде засуджений. Я не сумніваюся в цьому. На цей результат працюють усі необхідні правові інституції", - наголосив Президент.

Зеленський подякував усім у світі, хто допомагає роботі Міжнародного кримінального суду у розслідуванні російських злочинів в Україні, а також тим, хто долучається до організації спеціального трибуналу щодо злочину агресії Росії проти України - "первісного злочину, який породив усі інші страшні злочини цієї війни".

Як повідомляв Укрінформ, до Міжнародного дня безневинних дітей - жертв агресії у Харкові відкрили пам'ятник українським дітям, які загинули внаслідок збройної агресії з боку Росії.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-