У Києві перевірили понад тисячу укриттів, половина з них непридатна до використання

У Києві перевірили понад тисячу укриттів, половина з них непридатна до використання

Укрінформ
У Києві за один день перевірили 1078 укриттів, половина з них не готові до використання або комісія не змогла їх відкрити.

Як передає Укрінформ, про це міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін заявив у Телеграмі.

“Заслухав результати роботи комісії з ревізії укриттів Києва за 1-й день роботи. Станом на 8 ранку сьогодні перевірено 1078 об’єктів. З них половина неробочих - не готові до використання або комісія не змогла відкрити”, - написав він.

За словами Камишина, він з недовірою сприйняв те, що половина були відкриті і визнані готовими. “Коли ми вчора вибірково перевіряли з нашим мером укриття в Оболонському районі, то абсолютна більшість укриттів були закритими. А коли ми їх таки відкривали, то вони виявлялись непридатними для використання”, - заявив Камишін.

Читайте також: Укриття у Києві перевірять протягом десяти днів

Він також пояснив, що комісія пояснила високий відсоток відкритих і готових за перший день тим, що більшість перевірених укриттів були в школах, дитячих садках і лікарнях, а там ситуація трохи краща, ніж загалом по місту.

Як повідомляв Укрінформ, 2 червня Президент України Володимир Зеленський доручив міністру з питань стратегічних галузей промисловості Олександру Камишіну провести повну ревізію всіх захисних споруд Києва, а міністру внутрішніх справ Ігорю Клименку - усіх споруд України.

Це сталося після трагедії в Києві вночі 1 червня, коли під час чергового обстрілу люди не змогли потрапити в укриття. Від уламків збитої російської ракети загинули дві жінки та 9-річна дівчинка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-