Укриття у Києві перевірять протягом десяти днів

Укриття у Києві перевірять протягом десяти днів

Єдині новини
Укрінформ
Укриття в Києві перевірять протягом 10 днів, перші перевірки пройдуть вже у суботу, 3 червня.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону “Єдині новини” сказав міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін, передає Укрінформ.

“Ми домовилися з мером Києва Кличком, що щодня будемо отримувати звіти комісії щоранку, а щовечора ми вдвох будемо перевіряти: один день — один район міста Києва. У нас якраз 10 районів, 10 днів ми разом з ним пройдемо, подивимося вибірково укриття, щоб краще розуміти стан по різних районах міста. Задача Президента звучить саме так — через 10 днів надати звіт. Ми його надамо... Ми вже сьогодні починаємо з того, що по визначених критеріях починає роботу комісія, і перші укриття будуть перевірені вже сьогодні”, - сказав Камишін.

Читайте також: В оновленій версії застосунку «Київ Цифровий» можна повідомити про недоступне укриття

За його словами, вже зранку в суботу, 3 червня, була проведена спільна нарада з мером Києва, головою КМВА Сергієм Попком, Нацполіцією, ДСНС, представниками Ради Нацбезпеки та оборони щодо організації роботи комісії з ревізії захисних укриттів столиці.

За словами Камишіна, у Києві сховищ понад 4 тис., наразі визначається їх точна кількість.

Міністр додав, що комісію з ревізії укриттів очолить заступник голови КМВА генерал-майор Володимир Кідонь. ДСНС допоможе визначити критерії, за якими будуть оцінювати ці укриття, зокрема, доступність. Також разом із ДСНС буде розроблено чат-бот для можливості онлайн-оцінки укриттів.

“Задача ревізії — показати реальний стан справ і надати рекомендації, що з цими рекомендаціями робити міському голові. Я думаю, він справиться, щоб правильно зробити висновки і скласти план дій по роботі з ними”, - сказав Камишін.

Він додав, що звіт по Києву буде надано Ставці Верховного Головнокомандуючого.

Читайте також: Справа про зачинене укриття: трьом посадовцям та охоронцю лікарні оголосили підозру

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський доручив провести ревізію всіх захисних споруд України. Це сталося після трагедії в Києві 1 червня, коли під час чергового російського обстрілу люди не змогли потрапити в укриття, від уламків збитої російської ракети загинули дві жінки та дитина.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-