Резніков під час зустрічі з заступником прем`єра Камбоджі подякував за підтримку України

Резніков під час зустрічі з заступником прем`єра Камбоджі подякував за підтримку України

Укрінформ
Міністр оборони Олексій Резніков зустрівся у Сінгапурі із заступником прем`єр-міністра і міністром національної оборони Камбоджі Теа Баном та подякував за підтримку.

Про це Резніков повідомив у Твіттері, передає Укрінформ.

«Камбоджа засуджує російську агресію проти України та прагне надати допомогу нашій державі у подоланні жахів війни, зокрема використовуючи свій досвід і можливості в гуманітарному розмінуванні. Я вдячний Камбоджі за підтримку та сподіваюся прийняти свого колегу в Україні», - написав він.

Читайте також: Резніков обговорив із японським колегою співпрацю та запросив в Україну

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський у травні провів телефонну розмову з премʼєр-міністром Камбоджі Хун Сеном та висловив сподівання на продовження підготовки цією країною українських спеціалістів із розмінування.

У січні українські сапери опановували нові міношукачі ALIS у Камбоджі.

Камбоджа була однією з майже зі 100 країн-членів ООН, які стали співавторами резолюції, що засуджує російську агресію проти України.

Читайте також: Резніков розкритикував запропонований Індонезією «мирний план»

Ця країна вважалася однією з найбільш замінованих країн світу, де війна тривала упродовж майже трьох десятиліть і закінчилася в 1998 році. Відтоді в країні було знешкоджено велику кількість мін та інших боєприпасів. Камбоджійські сапери стали одними з найдосвідченіших фахівців з розміновування у світі, і протягом останнього десятиріччя кілька тисяч із них були направлені під егідою ООН для роботи в Африці та на Близькому Сході.

2-4 червня у Сінгапурі проходить масштабний безпековий форум «Діалог Шангрі-Ла», на якому розв’язана РФ війна проти України є однією з головних тем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-