Резніков розкритикував запропонований Індонезією «мирний план»

Резніков розкритикував запропонований Індонезією «мирний план»

Укрінформ
Міністр оборони України Олексій Резніков відхилив «мирний план», який запропонував його індонезійський колега Прабово Субіанто на безпековому форумі «Діалог Шангрі-Ла» в Сінгапурі.

Про це Резніков сказав на безпековому форумі Діалог Шангрі-Ла, що проходить у Сінгапурі, передає Укрінформ з посиланням на SCMP.

«Я постараюся бути ввічливим. Це схоже на російський план, а не на індонезійський», — сказав Резніков, назвавши ініціативу Індонезії «дивним планом», який з ним ніхто не обговорював.

За словами українського міністра, низка країн готова організувати мирні переговори між Україною та Росією, але українцям потрібні інструменти, щоб закінчити війну.

У своєму заключному слові Резніков висунув ідею про те, що Китай, можливо, може переконати Росію припинити війну як «старший брат» Москви, натякаючи на відносини між Радянським Союзом і колишнім комуністичним блоком.

Читайте також: Будь-який план щодо миру має базуватися на пропозиціях України – Президент

«Нам зараз не потрібен фасилітатор. Наша країна все ще веде війну», — підкреслив він.

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони Індонезії Прабово Субіанто запропонував власний «мирний план» для України, який передбачає негайне припинення вогню і створення демілітаризованої зони вздовж нинішньої лінії бойового зіткнення.

У Міністерстві закордонних справ України пояснили, чому запропонований Індонезією «мирний план» не спрацює, та закликали країну долучитися до втілення української формули миру.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-