Будь-який план щодо миру має базуватися на пропозиціях України – Президент

Будь-який план щодо миру має базуватися на пропозиціях України – Президент

Укрінформ
Україна зацікавлена в залученості до Формули миру якомога більшої кількості краї, але будь-який мирний план має базуватися на українських пропозиціях.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський на пресконференції з Федеральним канцлером Німеччини Олафом Шольцом, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Війна відбувається на території нашої держави, і тому базуватися будь-який план щодо миру буде на пропозиціях України. Це наша чітка позиція, це план України», - сказав глава держави.

Він нагадав, що торік на саміті G20 в Індонезії презентував Формулу миру.

«Що стосується інших держав, які хочуть проявляти і вже проявляють ті чи інші ініціативи. Нам не потрібно багато різних планів, тому що у нас одна Україна, і війна одна, і вона суто на нашій території. Тому базуватися треба на нашому плані», - підкреслив Президент.

Водночас він зауважив, що Україна зацікавлена у тому, щоб якнайбільше держав узяли участь у першому саміті Формули миру, робота над організацією якого триває.

«Ми готові до дискусій, до будь-яких пропозицій, але тільки на нашому майданчику», - додав Президент.

Читайте також: Уже цьогоріч можна завдати росії незворотної поразки – Зеленський

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський 14 травня перебуває з візитом у Німеччині.

У листопаді 2022 року Зеленський презентував Українську формулу миру. Зокрема, йдеться про забезпечення радіаційної, ядерної, продовольчої, енергетичної безпеки, звільнення всіх полонених і депортованих, виконання Статуту ООН і відновлення територіальної цілісності України та світового порядку, виведення російських військ і припинення бойових дій, повернення справедливості, протидію екоциду, недопущення ескалації, фіксацію закінчення війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-